Titkok őre – ismeretterjesztő film az Esterházy családról

Ismét egy izgalmas munkának álltunk neki. Több másik filmes projektünk mellett idén feldolgozzuk az egyik leghíresebb magyar arisztokrata család, az Esterházyak történetét.

A fraknói várban öt évvel ezelőtt jártunk először, már akkor lenyűgözött bennünket az a miliő, ami a várban körbe veszi a látogatót. Olyan terei, zegzugai is vannak az Árpád-kori eredetű erősségnek, amelyek évszázadok óta érintetlenek. Pont úgy néz ki ma, mint egy 17. századi herceg korában.

Királyok, császárok, pápák relikviái, értékes hadizsákmányok vagy éppen a világon egyedülálló egész alakos Dracula-portré mindegyik különleges üzenetet rejt magában. A fraknói vár egyediségét az évszázadokra épülő, napjainkban is élő hagyomány adja.

Éppen ezért is volt izgalmas, hogy a Szent Korona-film egy évvel ezelőtti forgatását követően az Esterházy Magánalapítvány igazgatóhelyettesével, Czigány Balázzsal újra bejárhattuk a várat, mely ezernyi kincs, de legalább ugyanannyi titok őre is. Büszkeséggel tölt el, hogy e történeteket mi tárhatjuk majd a nagyközönség elé.